Huidanalyse                                                         Hoe krijg je nu huidverzorging die goed is voor jou huidtype?

 In de winkel word er niet of nauwelijks naar je huid gekeken. Maar bij schoonheidssalons worden er uitgebreide huidanalyses gemaakt omdat je dan het beste kan zien wat voor producten de huid nodig heeft. 

Laag percentage aan werkstoffen 

Producten in de winkel moeten voor een groot publiek toegankelijk zijn. Daarom zijn producten uit de winkel erg laag geconcentreerd in werkstoffen. Dat ligt tussen zo’n 3 en 8 procent. 

Omdat iedereen het zomaar uit de schappen kan pakken en er word niet naar de huid gekeken. Als een product hoog geconcentreerd is krijgen mensen snel een reactie omdat ze verkeerde producten kopen voor zijn of haar huidtype. Een van de redenen is ook dat de meeste producten voor lage prijze verkocht moeten worden.

Minerale oliën                               

In veel producten zitten ook minerale oliën. Je kunt het vergelijken met vaseline. Het is niet alleen goedkoop voor het merk maar het voelt ook heel zacht aan voor de klant. Maar wat het eigenlijk doet is de huid afsluiten. Het verstopt de poriën en het kan ervoor zorgen dat je onstekingen krijgt. Ook zorgt het ervoor dat je huid verslaafd word aan minerale oliën. Je huid krijgt een soort beschermlaag met als gevolg dat je huid niet meer gaat werken, en dat is nou juist wat we wel willen!