Laser
behandelingen

Veel verschillende huidindicaties kunnen worden behandeld met laser. Bij BY BO | Beauty – Skin & Laser Clinic werken we met twee verschillende lasers en een IPL. Sommige behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Wil jij advies over welke behandeling het beste bij jou past? Neem gerust contact op of plan een vrijblijvend intake gesprek.

Chat via Whatsapp

Laserontharing

Laserontharing is een techniek waarbij (over)beharing definitief verwijderd wordt. Ook zullen scheerbultjes en huidirritatie na de eerste behandeling aanzienlijk worden verminderd en uiteindelijk verdwijnen.

Bij BY BO wordt er gelaserd met de Quanta System Duetto MT EVO. Deze geavanceerde krachtige laser beschikt over de beste techniek van het moment. De laser bevat twee golflengtes: Alexandrite (755nm) en Nd:YAG (1064nm), waardoor elk huidtype effectief behandeld kan worden. Ook kan de laser de golflengtes combineren met de Mixed Technology wat het laseren veiliger, minder pijnlijk en effectiever maakt.

De laser zoekt het pigment in de haren. Wanneer de laser het pigment heeft gevonden ontstaat er warmte. Wanneer er een temperatuur wordt bereikt boven de 60 graden geeft de haar zijn warmte af aan het haarzakje. Hierdoor wordt het haarzakje permanent vernietigd en kan er geen nieuwe haar meer groeien. Ook zorgt de Nd:YAG dat de bloedvoorziening van het haarzakje wordt vernietigd. De haren kunnen zich bevinden in drie verschillende fases. Alleen wanneer een haar in de anagene (groei) fase zit kan de haar effectief behandeld worden. Een anagene haar bevind zich onderaan in de haarfollikel (zie foto). Hierdoor kan warmte van de laser de follikel bereiken. Per gebied is er steeds verschillend aantal percentage haren in de anagene (groei) fase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig om zo veel mogelijk haarreductie te krijgen.

Bekijk de prijzen
  • Er zijn tussen de 6-12 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 12 weken. Dit verschilt per locatie.
  • Ook worden er nabehandelingen geadviseerd om het resultaat te behouden, dit geldt vooral voor het gelaat.
  • 80-95% haarreductie is een goed resultaat. Anderen beweren dat je 100% haar vrij kunt zijn, helaas is dit niet mogelijk.
  • De laser kan alleen donkere haren effectief behandelden. Witte, blonde en grijze haren bevatten geen pigment waardoor deze niet gezien worden door de laser. Rode haren zijn in sommige gevallen mogelijk.

Prijzen

Prijzen zijn per behandeling. Bij prijzen met een * is een vergoeding mogelijk.

Bovenlip*
€50,00
Kin*
€50,00
Tussenstuk wenkbrouwen*
€20,00
Wangen*
€50,00
Bakkebaarden*
€40,00
Hals*
€70,00
Kaaklijn*
€50,00
Hele gezicht*
€120,00
Hele gezicht + hals*
€150,00

Ervaar de bijzondere resultaten van een laserbehandeling

Maak een afspraak

Laser vaten en pigment

Met de duetto MT laser van Quanta Systems kunnen ontsierde vaatjes en pigmentvlekken effectief verwijderd worden.

Pigmentvlekken
Afhankelijk van de indicatie en het huidtype wordt er laser of IPL toegepast. Voor de behandeling van pigmentvlekken wordt de Alexandrite laser toegepast. De laser zoekt naar het overmatige pigment en breekt dit af. Direct na de behandeling ziet de pigmentvlek er donkerder/grauwer uit. De volgende dag ontstaat er een korstje. Het korstje is ongeveer een week zichtbaar. Het gehele resultaat is zichtbaar naar 4 weken.
Niet alle soorten pigment kunnen behandeld worden met laser. Tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden besproken. 

Vaatjes/couperose/oppervlakkige beenvaten
De ontsierde rode vaatjes worden behandeld met de Nd:YAG laser. De laser zoekt naar het hemoglobine (wat een rode kleur geeft) in het bloed. Hierdoor ontstaat er warmte en gaan de eiwitten in het bloed klonteren waardoor het vaatje wordt gedicht. Direct na de behandeling is het vaatje donkerder gekleurd of al volledig weg. Het lichaam gaat de vaatjes opruimen, dit proces duurt ongeveer 4 weken. Na 4 weken is het eindresultaat pas zichtbaar.
Alleen oppervlakkige beenvaten kunnen worden behandeld met laser. Tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden besproken. 

IPL
Intense Pulsed Light (IPL) werkt anders als laser. De IPL zoekt in tegenstelling tot laser naar roodheid (hemoglobine) én pigment. Dit komt omdat IPL meerdere golflengtes bevat (550-1200nm), en laser maar 1 golflengte heeft. IPL wordt bij BY BO voornamelijk toegepast op diffuus pigment en diffuse roodheid (rode wangen). Het lichaam doet er 4 weken over om het pigment en de vaatjes af te breken. Een dag na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan (op de pigmentvlekken), deze verdwijnen naar ongeveer 1 week. Na een IPL behandeling kan er zwelling ontstaan, dit kan een paar dagen aanhouden.

Bekijk de prijzen
  • Er zijn 1-3 behandelingen nodig
  • Interval van pigmentvlekken is 4 weken
  • Interval vaatjes gezicht is 4 weken | lichaam 8 weken
  • Vergoeding vanuit de verzekering is mogelijk

Prijzen

Prijzen zijn per behandeling. Vergoeding is mogelijk.

Spider Naevi
€70,00
Vaatjes wangen
€100,00
Vaatjes wangen + neus of kin
€125,00
Vaatjes gezicht
€150,00
Vaatjes decolleté
€150,00
Oppervlakkige beenvaten (klein gebied)
€75,00
Oppervlakkige beenvaten (groot gebied)
€150,00