Laser
behandelingen

Veel verschillende huidindicaties kunnen worden behandeld met laser. Bij BY BO | Beauty – Skin & Laser Clinic werken we met twee verschillende lasers en een IPL. Sommige behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Wil jij advies over welke behandeling het beste bij jou past? Neem gerust contact op of plan een vrijblijvend intake gesprek.

Laserontharing

Laserontharing is een techniek waarbij (over)beharing definitief verwijderd wordt. Ook zullen scheerbultjes en huidirritatie na de eerste behandeling aanzienlijk worden verminderd en uiteindelijk verdwijnen.

Bij BY BO wordt er gelaserd met de Quanta System Duetto MT EVO. Deze geavanceerde krachtige laser beschikt over de beste techniek van het moment. De laser bevat twee golflengtes: Alexandrite (755nm) en Nd:YAG (1064nm), waardoor elk huidtype effectief behandeld kan worden. Ook kan de laser de golflengtes combineren met de Mixed Technology wat het laseren veiliger, minder pijnlijk en effectiever maakt.

De laser zoekt het pigment in de haren. Wanneer de laser het pigment heeft gevonden ontstaat er warmte. Wanneer er een temperatuur wordt bereikt boven de 60 graden geeft de haar zijn warmte af aan het haarzakje. Hierdoor wordt het haarzakje permanent vernietigd en kan er geen nieuwe haar meer groeien. Ook zorgt de Nd:YAG dat de bloedvoorziening van het haarzakje wordt vernietigd. De haren kunnen zich bevinden in drie verschillende fases. Alleen wanneer een haar in de anagene (groei) fase zit kan de haar effectief behandeld worden. Een anagene haar bevind zich onderaan in de haarfollikel (zie foto). Hierdoor kan warmte van de laser de follikel bereiken. Per gebied is er steeds verschillend aantal percentage haren in de anagene (groei) fase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig om zo veel mogelijk haarreductie te krijgen.

Tijdens een vrijblijvende intake vertel ik je hier graag meer over!

Voor elke laserbehandeling vind er altijd een intake gesprek plaats om uit te sluiten of er contra-indicaties aanwezig zijn.

  • Er zijn tussen de 6-12 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 10 weken. Dit verschilt per behandelgebied.
  • Ook worden er nabehandelingen geadviseerd om het resultaat te behouden. Of dit nodig is verschilt per persoon en per behandelgebied. Door hormonale veranderingen kan het zijn dat het lichaam nieuwe haarzakjes actief maakt.
  • 80-95% haarvermindering is een goed resultaat. 100% vermindering is vaak niet mogelijk.
  • De laser kan alleen donkere haren effectief behandelden. Witte, blonde en grijze haren bevatten geen pigment waardoor deze niet gezien worden door de laser. Rode haren zijn in sommige gevallen mogelijk.

Prijzen

Prijzen zijn per behandeling. Bij prijzen met een * is een vergoeding mogelijk.

Bovenlip*
€50,00
Kin*
€50,00
Tussenstuk wenkbrouwen*
€20,00
Wangen*
€50,00
Bakkebaarden*
€40,00
Hals*
€70,00
Kaaklijn*
€50,00
Hele gezicht*
€120,00
Hele gezicht + hals*
€150,00

Ervaar de bijzondere resultaten van een laserbehandeling

Laser vaten en pigment

Met de duetto MT laser van Quanta Systems kunnen ontsierde vaatjes en pigmentvlekken effectief verwijderd worden.

Pigmentvlekken
Pigmentvlekken ontstaan in de huid omdat de pigmentcel overactief werkt. De pigmentcel geeft dan te veel ”bolletjes” pigment af aan de huid, waardoor er een donkere vlek te voorschijn komt. De oorzaak hiervan kan zijn: (te veel) zon, hormonale veranderingen, medicatiegebruik, schade aan de huid (bijv: door behandelingen, acne, insectenbeet of andere ontstekingen) of bepaalde ziektes.

Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals: het type pigment en het huidtype. Tijdens de intake wordt er passend behandelplan opgesteld.

Lasertherapie 
Voor de behandeling van pigmentvlekken d.m.v. lasertherapie wordt de Alexandrite laser toegepast. De laser zoekt in de huid naar het pigment. De laser breekt het pigment af, waardoor het lichaam de pigmentvlek op een natuurlijke manier opruimt. Dit proces duurt ongeveer 4 weken. Direct na de behandeling ziet de pigmentvlek er donkerder/grauwer uit. De volgende dag ontstaat er een korstje. Het korstje is ongeveer een week zichtbaar. Het gehele resultaat is zichtbaar naar 4 weken. De behandeling voelt als een klein prikje en wordt niet pijnlijk ervaren.

IPL
Intense Pulsed Light (IPL) werkt net iets anders als laser. De IPL zoekt in tegenstelling tot laser naar roodheid (hemoglobine), water én pigment. Dit komt omdat IPL meerdere golflengtes bevat (550-1200nm), en laser maar 1 golflengte heeft. IPL wordt bij BY BO voornamelijk toegepast op diffuus pigment. De behandeling voelt aan als een elastiekje die op de huid schiet. Ook voelt het warm aan. De behandeling wordt als licht pijnlijk ervaren.

Andere behandeltechnieken
Niet alle soorten pigment kunnen behandeld worden met laser of IPL. Bij BY BO worden er dan Peelings of Cosmelan behandelingen toegepast.

Vaatjes / Couperose / Cherry Angioma / Rosacea / Oppervlakkige beenvaten
Zijn aandoeningen die te maken hebben met de bloedvaten van het lichaam. Rode vaatjes, couperose en cherry angioma’s ontstaan doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid slapper en wijder worden. De directe oorzaak hiervan is niet bekend. Bij Rosacea is de directe oorzaak ook onbekend, wel bestaan er verschillende theorieën. Oppervlakkige rode en blauwe beenvaatjes kunnen ontstaan door erfelijkheid, zwangerschap of een staand beroep. Ook kan het ontstaan door dieper gelegen spataderen.

Deze ”aandoeningen” op het gezicht of op het lichaam kunnen als storend worden ervaren. Met een laserbehandeling kan er snel en effectief worden behandeld.

Lasertherapie
Voor de behandeling van vaataandoeningen d.m.v. lasertherapie wordt de Nd:YAG laser toegepast. De Nd:YAG laser zoekt naar de rode kleur in het bloed, genaamd hemoglobine. Wanneer de laser het hemoglobine heeft gevonden, ontstaat er warmte in het vaatje. Door de warmte gaan de eiwitten in het vaatje samensmelten en wordt het door het lichaam op een natuurlijke manier opgeruimd. Dit proces duurt ongeveer 4 weken op het gezicht en kan op het lichaam een paar maanden duren. Direct na de behandeling is het vaatje tijdelijk donkerder gekleurd of al meteen volledig weg. De behandeling voelt aan als kleine prikjes en wordt niet tot licht pijnlijk ervaren. Na de behandeling kunnen er wat lichte korstjes en zwelling ontstaan.

IPL
Intense Pulsed Light (IPL) werkt net iets anders als laser. De IPL zoekt in tegenstelling tot laser naar roodheid (hemoglobine), water én pigment. Dit komt omdat IPL meerdere golflengtes bevat (550-1200nm), en laser maar 1 golflengte heeft. IPL wordt bij BY BO voornamelijk toegepast op diffuse roodheid en Rosacea. De behandeling voelt aan als een elastiekje die op de huid schiet. Ook voelt het warm aan. Naast het verminderen van de roodheid werkt IPL ook ontstekingsremmend. De behandeling wordt als licht pijnlijk ervaren. Na de behandeling kunnen er wat lichte korstjes en zwelling ontstaan.

Tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden besproken. En wordt een behandelplan speciaal op jouw huid afgestemd.

Tijdens een vrijblijvende intake vertel ik je hier graag meer over!

Voor elke laserbehandeling vind er altijd een intake gesprek plaats om uit te sluiten of er contra-indicaties aanwezig zijn.

  • Er zijn 1-4 behandelingen nodig voor de behandeling van pigmentvlekken.
  • Interval van de behandeling pigmentvlekken is 4 weken.
  • Er zijn 2-5 behandeling nodig voor de behandeling van Vaatjes / Couperose / Cherry Angioma / Rosacea / Oppervlakkige beenvaten.
  • Interval van behandelingen in het gezicht is 4 weken. Voor het lichaam 8 weken (of langer).
  • Vergoeding vanuit de verzekering is mogelijk

Prijzen

Prijzen zijn per behandeling. Vergoeding is mogelijk.

Spider Naevi
€70,00
Cherry Angioma tot 10
€80,00
Vaatjes wangen
€100,00
Vaatjes wangen + neus of kin
€125,00
Vaatjes gezicht
€150,00
Vaatjes decolleté
€150,00
Oppervlakkige beenvaten (klein gebied)
€75,00
Oppervlakkige beenvaten (groot gebied)
€150,00